Kinesio tape ragasztás

A mai funkcionális tape-nek az elsődleges célja a maximális stabilitás létrehozása az ízületi mozgások létrejötte mellett, illetve az adott szöveti struktúrák tehermentesítése. Technikától függően hathat a nyirokkeringésre is.  Folyamatos fejlesztésének köszönhetően ma már széles választékban, magas minőségben állnak rendelkezésünkre különböző színekben, mintákban, erősségekben. A tape csak magát a ragasztóanyagot (Acryl) tartalmazza, minden más hatóanyag nélkül.

A kinesio tape ragasztás a gyógytornát kiegészítő kezelés, melynek szükségességéről a fizioterapeuta dönt az állapotfelmérés során, így kérjük időpontfoglalásnál a ‘gyógytorna állapotfelméréssel’ lehetőséget válaszd.

Kinesio tape ragasztás

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi a különbség a kinesio tape-ek színei között?

Mi a különbség a kinesio tape-ek színei között?

A kinesio tapek esetében a színek között nincs különbség, funkcionálisan ugyanazt tudják. Szerepe a színterápia alkalmazásában van és ezért színtől függően beszélhetünk hideg, meleg és semleges színekről. Hideg színek pl. a kék árnyalatai, az ilyen színű tape-eket gyulladáscsökkentésre és hűsítés céljából adják. Ezzel szemben a meleg színek, pl. a piros árnyalatai a mobilizálás fokozásában játszhatnak jelentős szerepet.

Mikor érdemes a tape-et felrakatni?

Mikor érdemes a tape-et felrakatni?

A kinesio tape sokoldalúan felhasználható sérülések esetén, természetesen probléma súlyosságának mértékétől függően. Például rugalmasan lehet stabilizálni az ízületeket, mozgásbeszűkülések oldására szolgál és van olyan is, hogy a sérülések utáni regenerációját segíti az adott területnek.

Mennyi ideig maradhat rajtam a tape?

Mennyi ideig maradhat rajtam a tape?

Ez a céltól függ. Amennyiben a fájdalom megszűnt, nem indokolt, hogy tovább fennmaradjon. Amennyiben, ha korrekció, stabilizálás a cél, megvárhatjuk míg a tape magától lejön.

Kinesio tape-pel foglalkozó terapeutáink

A kezelés ára

    Kinesio tape ragasztás: 6 000 Ft

    6 alkalmas bérlet ár/alkalom: 5 500 Ft

Időpontot foglalok