Flossing terápia

A flossing kezelés segít ellazítani az összetapadt kötőszöveteket, fascia rétegeket, ezzel serkenti a keringést, nő a szöveti mobilizálás, csökken a duzzanat.

A kezelés során rugalmas gumiszalagot használunk. A kezelendő területtől függően választja ki fizioterapeutánk a szalag erősségét és vastagságát. Hatékonyan alkalmazható ízületen, izmokon, myofasciálisan, és poszttraumásan is. A szalag erősségén kívül a kezelő szabályozza az erősséget, annak meghúzásával. A kezelés néhány esetben fájdalommal járhat, illetve véraláfutás is előfordulhat. Felhelyezés után maximum 3 percig lehet az adott területen, később megismételhető, ha szükséges.

A flossing a gyógytornát kiegészítő kezelés, melynek szükségességéről a fizioterapeuta dönt az állapotfelmérés során, így kérjük időpontfoglalásnál a ‘gyógytorna állapotfelméréssel’ lehetőséget válaszd.

Flossing terápia

Gyakran Ismételt Kérdések

Mennyi ideig van fenn a szalag?

Flossing esetén nagy erőkkel dolgozunk ezért a szalagot 2 percnél tovább nem hagyjuk fenn.

Hogyan hat a flossing?

Hogyan hat a flossing?

A flossing által kifejtett kompresszió majd annak gyors megszüntetése után tápanyagban és oxigénben gazdag vér kerül a kezelt területre.
A felső kötőszöveti réteg rögzítése után az alsó mozgatásával az összetapadt kötőszöveti rétegek elcsúszását tudjuk biztosítani. A kompresszió segítségével a nyomást érzékelő receptorok túlingerlésével gátlás alá kerülnek a fájdalom érző receptorok.

Mi az alkalmazott eszköz?

Az eszköz egy speciális latex gumiszalag, amely különböző méretben és erősségben kapható. Mindig az egyénhez, a kezelt terület nagyságához, állapotához mérten használva.

Flossing terapeutáink

A kezelés ára

    Gyógytorna állapotfelméréssel szükség szerint tartalmazza a flossing és köpöly terápiát is: 15 500 Ft

    6 alkalmas bérlet ár/alkalom: 12 600 Ft

Időpontot foglalok