Így segít a fizioterápia a mentális egészségünkön

  • Blog

Ahogy a mondás tartja: “ép testben ép lélek”. Ez a kijelentés akkor is igaz, amikor a fizioterápia és a mentális egészség kapcsolatáról van szó. A gyógytorna olyan egészségügyi szolgáltatás, amelynek célja, hogy segítsen fenntartani, helyreállítani vagy javítani fizikai képességeinket, azonban pozitív hatással van a mentális egészségünkre is.

A fizioterápia többek között azáltal javítja a szellemi egészségünket, hogy segít a fájdalom kezelésében.

A fájdalom fizikai és mentális terhet is jelenthet egyaránt, depresszióhoz és szorongáshoz vezethet. Gyógytorna révén olyan technikákat tanulhatunk meg, amelyekkel kezelhető a fájdalom és javítható az életminőség.

A gyógytorna a fizikai aktivitás elősegítése révén is javítja a mentális egészségünket.

A rendszeres mozgás bizonyítottan csökkenti a depresszió és a szorongás tüneteit. A fizioterapeuták képességeinkhez és céljainkhoz igazodó edzésprogramot dolgoznak ki, ami segít abban, hogy jobban kontroll alatt tartsuk az egészségünket és javíthassuk az általános jólétünket.

A terápia segít az önbecsülés és a testkép javításában.

Mozgáskorlátozottsággal vagy sérüléssel élve önbizalom hiányosnak érezhetjük magukat testünkkel kapcsolatban. A fizioterapeuták közös munkával segítenek javítani a fizikai képességeinket és visszanyerni a testünk feletti kontroll érzését. Ez az önbecsülés és a testkép javulásához vezet.

Az okok tehát amiért a fizioterápia nem csak a fizikai képességek javításáról szól, hanem pozitív hatással van a mentális egészségre is:

  1. A gyógytorna segít a fájdalom kezelésében.
  2. A szorongás az izmok megfeszülését okozhatja, ami aztán fájdalomhoz és merevséghez vezet. A fizikai technikák alkalmazása a mozgás javítását, a fájdalom és a merevség csökkentését, a gyógyulási folyamat felgyorsítását és az életminőség javítását célozzák.
  3. A gyógytorna növeli az energiaszintet és javítja az alvás minőségét, ami kulcsfontosságú a szellemi jólét számára. Az aktivitás a hangulatra is hatással van, mert ez teszi lehetővé, hogy a mindennapi élet és a fontos tevékenységek élvezhetők legyenek a mozgás szabadsága által.
  4. A fizioterápia segít a stressz és a stressztünetek kezelésében azáltal, hogy korrigálja az izmok egyensúlyhiányát, javítja az erőt és csökkenti a fájdalmat.
  5. A gyógytorna terápiás eszközként szolgál az aggodalmak és a félelmek kiváltó okainak feltárásában is: megtanít ellazulni, új, kevésbé ijesztő módon tekinteni a helyzetekre és jobb megküzdési és problémamegoldó készségeket fejleszthet ki.

Összefoglalva, a fizioterápia kezeli a fájdalmat, támogatja a fizikai aktivitást, javítja az önbecsülést és a testképet és még a mentális problémák rehabilitációjában is szerepet játszik. Élj teljes életet és mozogj szabadon gyógytornával: foglalj időpontot egészségügyi szakembereinkhez, akik a fizioterápia és a mentális egészség közötti kapcsolatot is figyelembe veszik a kezelés során.

Ajánlott cikkek

Kategóriák

Legújabb bejegyzéseink

Naptár

2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Címkék