Vagus masszázs

Milyen panaszok esetén alkalmazzuk?

  • A stressz és a szorongás enyhítésére

  • Migrén enyhítésére

  • A jobb emésztésért

  • A gyulladás csökkentésére

A kezelést kizáró tényezők

  • A kezelésnek nincs kizáró tényezője, mindenkinek ajánlott

Vágusz ideg masszázs

Mi az a vagus ideg és mi a feladata a testünkben?

A vagus ideg más néven bolygóideg, ami egyike a 12 koponyaideg-párnak, amelyek elektromos impulzusokat küldenek az agy és a test többi része között. Ez a leghosszabb idegpár – a test ellentétes oldalán fut végig az agytörzstől a nyakon, a szíven, a tüdőn és a hason át a bélrendszerig.

Ennek az idegnek az aktivitása csökkenti a szívverést, a légzésszámot és a vérnyomást és segít eljuttatni az erőforrásokat testünk azon részeibe, amelyeknek akkor kell aktívnak lenniük, amikor regenerálódunk, különösen a stressz elleni küzdelemben és az alvás során.

Jeleket, információkat küld az agyba és az agyból, például a fájdalom, a nyomás és a hőmérséklet jelzésére és segít számos testi funkció szabályozásában.

A vagus ideg manipulációja és a hozzá tartozó elmélet szerint a vegetatív idegrendszer nemcsak a nagy szerveket, például a gyomrot és a tüdőt szabályozza, hanem az érzelmi állapotunkat is. Eszerint tehát nem csak fizikai hatása van, hanem az érzelmi, illetve mentális jólétünkre is kihat.

A jobb közérzet érdekében többféleképpen is lehet stimulálni ezt az ideget, melyek közül az egyik leghatásosabb, a nyomáspontok masszírozása. A masszázs hatékony módja a vagus tónus javításának, valamint a mentális egészség és jólét elősegítésének.Vágusz ideg masszázs

Gyakran Ismételt Kérdések

Mely gyógytornászok fogják végezni a kezelést:

A kezelés ára

Vagus ideg masszázs ára: 15.500 Ft

6 alkalmas bérlet ár: 83.700 Ft