SCHROTH terápia

Milyen panaszok esetén alkalmazzuk?

  • gerincferdülés
  • Scheuermann-betegség

SCHROTH terápiát kizáró tényezők:

  • fertőző betegségek
  • lázas állapot

SCHROTH terápia

A Schroth terápia célja a gerinc maximális aktív nyújtásával annak felegyenesítése, három dimenziós forgató légzéssel a törzs visszaforgatása középre, valamint a korrigált testhelyzet megtartása mellett végzett izomerősítés és nyújtás.

A háromdimenziós scoliosis módszert Katharina Schroth fejlesztette ki az 1900-as évek elején. Saját gerincén kísérletezte ki, hogyan tudja gerincferdülését és bordapúpját korrigálni, légzés és izomkontrakció segítségével próbálta meg gerincferdülését kiegyenesíteni. A Schroth-módszer célja a gerinc maximális aktív nyújtásával annak felegyenesítése, háromdimenziós forgató légzéssel a törzs visszaforgatása középre, valamint a korrigált testhelyzet megtartása mellett végzett izomerősítés és nyújtás. A gerincferdülés terápiája mindig egyénre szabott, hiszen nincs két egyforma gerinc és nincs két egyforma gerincferdülés!

A 3 dimenziós korrekciót a testhelyzetek görbülethez adaptált megválasztása, különböző segédeszközök, akaratlagos nyújtózás, a megfelelő izmok kontrakciója és az irányított forgató légzés technikájával érjük el.

A SCHROTH terápia szükségességéről a fizioterapeuta dönt az állapotfelmérés során, így kérjük időpontfoglalásnál a ‘gyógytorna állapotfelméréssel’ lehetőséget válaszd.

SCHROTH terápia

Gyakran Ismételt Kérdések

Mikor érdemes elkezdeni?

Gyerekkorban minél előbb érdemes elkezdeni, mikor felismerésre kerül a gerincferdülés, mert a csonkosodás lezártáig lehet látványos eredményeket elérni. Azonban felnőttkorban is hatékonyan csökkenti a hanyag tartás okozta fájdalmakat és erősíti a gyengült izmokat.

Elegendő csak tornázni?

Mint a legtöbb esetben, itt sem elegendő magában a torna, elengedhetetlen a rossz szokások leépítése, kiváltó okok megszüntetése az elért eredmény fenntartásáért

Milyen gyakran kell elvégezi a gyakorlatokat?

Gyerekkorban minden nap végzendőek a gyakorlatok (a gyakorlatok korrekt elsajátításáig terapeutával, később házi feladatként két kezelés között önállóan, szülő segítségével), hiszen intenzív terápiával lehet eredményesen kezelni.

SCHROTH terápiás kollégáink

A kezelés ára

SCHROTH terápia: 15.500 Ft

6 alkalmas bérlet ár/alkalom: 13.950 Ft