Nyirokdrenázs, nyirokmasszázs

Manuális nyirokdrenázs alatt a szövetközti folyadék nyirokereken keresztüli el-és tovább vezetését értjük.  A drenázs egy meghatározott fogástechnikára alapulva a betegség által meghatározott irányban és sorrendben egymás után következő ritmikus körkörös és pumpáló fogások sorozatából áll. A nyirkot a megnyitott nyirokcsomók felé tereljük, ahol a nyirokcsomókat a folyadék feldolgozására, valamint a véráramba juttatására késztetjük.

A drenázs elősegíti a pangó nyirokfolyadék elvezetését a kötőszövetekből, ezáltal csökkenti a pangás által okozott tüneteket (pl. boka duzzanat, láb dagadás).  Amennyiben a nyirokkeringésben zavar áll fenn, a nyirok felgyülemlik és az adott területen duzzanatot eredményez. A nyirokdrenázs aktivizálja a nyirokkeringést, aminek hatására beindulnak, valamint felgyorsulnak a méregtelenítő folyamatok. A felgyorsult méregtelenítés erősíti az immunrendszert, a megerősödött immunrendszer pedig öngyógyító folyamatokat indít el.

A nyirokdrenázs célja:

  • pangó nyirokfolyadék elvezetése ezzel a duzzanat csökkentése
  • méregtelenítő folyamatok beindítása, felgyorsítása
  • immunrendszer megerősítése
  • öngyógyító folyamatok beindítása
Nyirokmasszázs

Gyakran Ismételt Kérdések

Hány alkalom szükséges a hatás eléréséhez?

Előfordulhat, hogy már egy alkalom után is érezhető a masszázs hatása, azonban a kívánt javulás érdekében 6-10 alkalom javasolt.

Mennyi ideig tart a kezelés?

A nyirokmasszázs ideje 50 perc.

Fájdalmas a nyirokmasszázs?

Súlyos nyiroködéma esetén a kezelés járhat fájdalommal.

Mely gyógytornászok fogják végezni a kezelést:

A kezelés ára

    Nyirokdrenázs, nyirokmasszázs ára: 15.500 Ft

    6 alkalmas bérlet ár: 83.700 Ft

Időpontot foglalok