Instrumentális manuálterápia

Az instrumentális manuálterápia visszaállítja a különböző szöveti rétegek közötti mozgást, hatással van a vérkeringésre és a nyirokkeringésre is, illetve a reflexmozgás trigger pontjainak kioldására is hatásos.

A manuálterápia a test gyógyítása a terapeuta kezeivel. Ezt kiegészítve különböző eszközök használata teszi lehetővé az instrumentális manuálterápiát.

A hatékony kezelés alkalmazható a nagyobb felületeken, mint a hát- vagy a comb területei, kisebb területeken is, például az alkaron. Segít a szövetek ellazulásában. Az eszközök használatával a mélyebb rétegek is elérjük, ezáltal megszüntetjük a fájdalmat.

 

Az instrumentális manuálterápia szükségességéről a fizioterapeuta dönt az állapotfelmérés során, így kérjük időpontfoglalásnál a ‘gyógytorna állapotfelméréssel’ lehetőséget válaszd.

Instrumentális manuálterápia

Gyakran Ismételt Kérdések

Hány kezelésre van szükség?

Hány kezelésre van szükség?

Már 1-2 kezelés után a kliensnek pozitív irányú változást kell tapasztalnia.

Normális, hogy roppanok közben?

Normális, hogy roppanok közben?

Kezelés közben hallhatunk roppanást, amely természetes de nem feltétele a kezelés eredményességének.

Mi a különbség a csontkovácsolás és a manuálterápia között?

Mi a különbség a csontkovácsolás és a manuálterápia között?

Manuálterapeuta csak gyógytornász vagy orvosi diplomával rendelkező személy lehet, csontkovácsnak bárki nevezheti magát.
A manuálterapeutával ellentétben a csontkovács részletes anamnézis felvétel nélkül, az eddigi orvosi leletek kiértékelésének hiányában kezelési terv nélkül manipulációs fogások segítségével támadja a fájdalmas területet. A manuálterápiás kezelés mindig részletes anamnézis felvétellel kezdődik, ezt követi az inspekció, palpáció, aktív-passzív mozgásvizsgálat, szegmentális vizsgálat, amely segítségével felállított kezelési terv után kezdődik a blokkolt szegmensek kezelése, lágyrészek lazítása nyújtása és stabilizáló feladatsor betanítása.

Instrumentális manuál terapeutáink

A kezelés ára

    Instrumentális manuálterápia: 15 500 Ft

    6 alkalmas bérlet ár/alkalom: 13 950 Ft

Időpontot foglalok