Kinesio tape ragasztás

Kinesio tape ragasztást kizáró tényezők:

  • allergiás reakciók a ragasztóanyagra (égő érzés, viszketés)
  • csonttörés, fáradásos törés, csont nekrózis
  • előrehaladott arthrosis
  • köszvény, egyéb bőrelváltozások

Kinesio tape ragasztás

A mai funkcionális tape-nek az elsődleges célja a maximális stabilitás létrehozása az ízületi mozgások létrejötte mellett, illetve az adott szöveti struktúrák tehermentesítése. Technikától függően hathat a nyirokkeringésre is.  Folyamatos fejlesztésének köszönhetően ma már széles választékban, magas minőségben állnak rendelkezésünkre különböző színekben, mintákban, erősségekben. A tape csak magát a ragasztóanyagot (Acryl) tartalmazza, minden más hatóanyag nélkül.

A kinesio tape ragasztás a gyógytornát kiegészítő kezelés, melynek szükségességéről a fizioterapeuta dönt az állapotfelmérés során, így kérjük időpontfoglalásnál a ‘gyógytorna állapotfelméréssel’ lehetőséget válaszd.

Kinesio tape ragasztás

Gyakran Ismételt Kérdések

Mikor érdemes a tape-et felrakatni?

A kinesio tape sokoldalúan felhasználható sérülések esetén, természetesen probléma súlyosságának mértékétől függően. Például rugalmasan lehet stabilizálni az ízületeket, mozgásbeszőkülések oldására szolgál és van olyan is, hogy a sérülések utáni regenerációját segíti az adott területnek.

Mennyi ideig maradhat rajtam a tape?

Ez a céltól függ. Amennyiben a fájdalom megszűnt, nem indokolt, hogy tovább fennmaradjon

Mi a különbség a kinesio tape-ek színei között?

A kinesio tapek esetében a színek között nincs különbség, funkcionálisan ugyanazt tudják. Szerepe a színterápia alkalmazásában van és ezért színtől függően beszélhetünk hideg, meleg és semleges színekről.

Kinesio tape-pel foglalkozó terapeutáink

A kezelés ára

Kinesio tape ragasztás: 6.000 Ft

6 alkalmas bérlet ár/alkalom: 5.500 Ft