Gerinctréning

A gerinc a test „árbóca”. Amellett, hogy stabilitást ad, ahhoz, hogy a testünk bármely irányú elmozdulása létrejöhessen, elengedhetetlen a mobilitása is. A gerinctréning gyakorlatai e két egyaránt fontos funkció javítását célozzák. Alkalmazásával kivédhetjük az irodai ülőmunka gerincre gyakorolt káros hatásait, kompenzálhatjuk a mozgásszegény életmódot, valamint a már meglévő gerincpanaszok is mérsékelhetők, megszüntethetők általa. A tréning hatására nő a testtudatosság, illetve javul a testtartás, hiszen specifikusan dolgozunk a helyes testtartásért felelős izmokkal.

Segít a gerinc épségének fenntartásában, a gerincfájdalmak kezelésében, illetve fontos megelőző szerepe van.

A rendszeresen erősített hát- és hasizmok mintegy természetes fűzőként veszik körül a gerincet, védik a csigolyákat a külső erőkkel szemben, csökkentve pl. a törések, porckorong sérv kialakulásának esélyét. Az órán végzett gyakorlatok átmozgatják a teljes gerincet, megerősítik a felszíni és mély hátizmokat, hasizmokat, javítják a tartást, megszüntetik a fájdalmakat.

Első találkozás alkalmával állapotfelmérést végzünk mely tartalmaz tartáselemzést, a gerinc mozgásterjedelmének vizsgálatát, funkcionális és izomerő teszteket. Ezek után meghatározzuk a célokat, és megtervezzük a közös munkát. A tréningben, megfelelő bemelegítés és légzés után a gerinc mozgatásában résztvevő izmok szelektív és komplex erősítése, funkcionális gyakorlatok, core erősítés, proprioceptív feladatok következnek, a levezetésben nyújtás, lazítás történik.

Gerinctréning

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen eredményre számíthatunk?

A komplex ízületkímélő tréning által karban tarthatjuk gerincünket. Megszüntethetők a már meglévő gerincpanaszaink, kivédhetők a mozgásszegény életmód káros hatásai. Kialakítható a helyes testtartás és légzéstechnika a mindennapokban. Folyamatos kihívással nézhetünk szembe, hiszen a feladatok nehézsége mindig az aktuális állapotunkhoz igazított. Javul a testtudat. Sportolóként pedig teljesítményjavulást várhatunk.

Milyen eszközökkel dolgozunk?

A tréning során változatos eszköztárral dolgozunk. Gumiszalag, labdák, instabil felszínek, felfüggesztéses eszközök.

Hogyan épül fel egy alkalom?

A tréningben, megfelelő bemelegítés és légzés után a gerinc mozgatásában résztvevő izmok szelektív és komplex erősítése, funkcionális gyakorlatok, core erősítés, proprioceptív feladatok következnek, a levezetésben nyújtás, lazítás történik.

Mi történik az első találkozás alkalmával?

Első találkozás alkalmával állapotfelmérést végzünk mely tartalmaz tartáselemzést, a gerinc mozgásterjedelmének vizsgálatát, funkcionális és izomerő teszteket. Ezek után meghatározzuk a célokat, és megtervezzük a közös munkát.

Gerinctréning kollégáink

A kezelés ára

    Gerinctréning: 15 500 Ft

    6 alkalmas bérlet ár/alkalom: 13 950 Ft

Időpontot foglalok