A 28 napos mobilitási kihívással erősödsz, rugalmasabb leszel és enyhülnek az ízületi fájdalmak is

A testünk mozgásra lett teremtve. Minden nap mozgatni kell, hogy megfelelően és sokáig jól működjön. Ez nem azt jelenti, hogy minden nap nehéz súlyokat kell emelgetni, vagy ebéd helyett kilométereket kellene lefutni. A mennyiség helyett inkább  a minőségre koncentrálj – ebben segít a 28 napos kihívás.

Mobilizálj!

A mobilitás többről szól, mint az edzés előtti vagy utáni 3 percnyi nyújtásról – a nyújtás elsősorban az izmokat célozza meg, hogy javítsa azok rugalmasságát, míg a mobilitás az ízületek teljes mozgástartományban történő mozgatására összpontosít.

Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy könnyebben és fájdalom nélkül tudd meglépni a mindennapi feladatokat. Akár derékfájás, beesett vállak, feszes nyak, térd- vagy bokafájdalom nehezíti a napjaid, a mobilitás előtérbe helyezése segíthet enyhíteni a kellemetlen érzéseket.

Ezért hoztuk létre 28 napos mobilitási kihívásunkat

Ahelyett, hogy egy bizonyos izomcsoportra, fitnesz eszközre vagy edzés típusra összpontosítanál, a mobility challenge alatt most önmagára a mozgásra fogsz koncentrálni. 28 napon keresztül minden nap körülbelül 5 percig kell végezned az adott mobilitási gyakorlatot. Minden egyes gyakorlatot úgy terveztünk, hogy új kihívást jelentsen számodra és más módon mozgasd át a tested, de ne essen nehezedre és ne legyen kivitelezhetetlen. A feladatok az egész testre fókuszálnak, úgy, hogy javítsák a vállak helyzetét, enyhítsék a csípő feszességét, segítsenek a helyes testtartás kialakításában – ami csökkenti a derék- és hátfájdalmakat – és nem utolsó sorban beolajozzák a térd- és boka ízületeket.

Hogyan működik a mobility challenge?

A program 2023. december 28-tól 2024. január 24-ig tart. Végezd akár önálló gyakorlatként, vagy illeszd be a rendszeres edzéseid mellé.

28 napon keresztül minden nap elküldjük neked az aznapi feladat videóját, amit könnyedén meg tudsz csinálni gyógytornászunk instrukciói alapján.

A feladatok csupán pár percesek, de nyugodtan megismételheted többször is, ha jólesik.

Hogyan csatlakozhatsz a mobilitási kihíváshoz?

A program ingyenes, csupán regisztrálnod kell. December 28-tól minden reggel e-mailben elküldjük neked a gyakorlatot, amit a videó alapján végrehajtasz. Semmilyen eszközre nincs szükséged a gyakorlatokhoz, csupán te magad kellesz és az elszántságod, hogy végigcsinálod velünk ezt a 28 napot.

Csatlakozz te is a karácsony után induló átmozgató, mobility kihíváshoz, ami lendületbe hoz és segít fitten és lazán indítani  2024-et.