Gyógyulj és fejlődj Redcorddal

  • Blog

Mi az a Redcord?

A Redcord egy hevederrendszer, amely a plafonra rögzítve alkalmas rehabilitációs és sportteljesítményt fokozó gyakorlatok elvégzésére. A Redcordot a hozzá kapcsolódó Neurac® módszerrel együtt használjuk, aminek fő célja a megfelelő funkcionális és fájdalommentes mozgásminták helyreállítása. A Redcord a wellnessben a közös szál az egészségügy, a fitnesz és a sportteljesítmény között: hidat képez a teljesítményorientált edzés és a sérülés utáni rehabilitáció között. A módszer az egyéni alkalmazkodásra helyezi a hangsúlyt, és minden korosztályú páciensnél azonnali eredményeket hozhat.

Mi az a Neurac terápia?

A Neurac módszer olyan aktív kezelés, ami az izmok kölcsönhatására és a problémák okára összpontosít, nem csak a tünetekre. A Neurac a Neuromuscular Activation rövidítése, és az akut és krónikus fájdalom, mozgásszervi rendellenességek és neuromuszkuláris diszfunkciók kezelési módszere. Speciálisan testre szabott gyakorlatokból és technikákból áll Redcord-köteleken és hevedereken. 

A Neurac aktív kezelés négy fő elemből áll:

1. Felfüggesztett gyakorlatok Redcord hevedereken

2. A kiválasztott testrészek ellenőrzött rezgése/zavarása

3. Munkaterhelés, specifikus és fokozatos edzésprogresszió

4. Fájdalommentes megközelítés és mozgások

A központban a hevedereken történő testsúlyos edzések állnak. 

A kötelek instabilitása kihívást jelent a testkontrollra és az egyensúlyra és ez javítja az izmok kölcsönhatását. Minden gyakorlat egyszerre több izmot aktivál – javítja az erőt, az izomállóképességet, az egyensúlyt, a koordinációt és a törzskontrollt, vagyis a funkcionális erőnlétet. A Redcord felszerelés háromdimenziós gyakorlatokat és a sportban végzett mozgásokhoz hasonló mozdulatokat tesz lehetővé, pl. dobást, rúgást vagy lépést.

Petróczky Réka gyógytornászunk egyúttal Redcord terapeuta is, most őt kérdeztük a Redcordról:
1.         Milyen probléma, sérülés, mozgásszervi panasz esetén segít a Redcord és hogyan?

A Redcordot rehabilitációban és a sportteljesítmény fokozásához is használjuk. Segítséget nyújt törések és műtétek utáni rehabilitációban, akut és krónikus fájdalmak (derékfájás, nyakfájás stb.) kezelésében. 

2.         Hogyan járul hozzá a fejlődéshez, ha valaki sportol – élsport és hobbi sport esetén egyaránt és miben segít?

Minden mozgásformához erős core stabilizáló izomzat szükséges. Ezeket a mélyen fekvő izmokat speciális gyakorlatokkal lehet erősíteni, ehhez ad segítséget a Redcord. Mozgáskontrollt, erőátvitelt és stabilizációt tudunk vele fejleszteni. Ha az egyensúly megbomlik, nem tudjuk fokozni a teljesítményünket. A Redcord segítségével zárt láncú, saját testsúlyos gyakorlatokat tudunk végezni, mindezt funkcionális mozgásokkal. Segíti az izmok együttműködését, több izomcsoportot dolgoztat meg egyszerre. Ellentétben más függesztéses tréningekkel, többféle heveder áll rendelkezésre, melyekkel határtalan mennyiségű gyakorlat végezhető, és mindenki számára precízen beállítható az optimális nehézségi fok.

3.         Hogyan ajánlott használni, milyen rendszerességgel és hány kezelés szükséges a javuláshoz, fejlődéshez?

A javulás és fejlődés egyén, probléma és cél függő. Az elmondható, hogy változásokat egy kezelés után is sokszor lehet érezni. Heti 1-2 kezeléssel már szép eredményeket lehet elérni.

4.         Mindenki tudja használni ezt az eszközt, akár kezdő, haladó vagy idősebb, fiatalabb?

Mindenki tudja használni az eszközt, mert a kötelek által teljes mértékben egyénre adaptálható a nehézségi szint. Kezdőknek több alátámasztással vezetjük be a gyakorlatokat és ahogy haladunk előre, tudunk nehezíteni a céltól függően. Idősebbek sokszor félnek a használatától, mivel a reklámokban inkább sportolókat szoktak látni, de nem kell megijedni. A Redcordon a teljes tehermentesítéssel is tudunk indulni, ahol szinte csak “lóg a levegőben a vendég”, izommunka nélkül. Innen pedig apró feszítésekkel kezdjük a rehabilitációt. A Redcordnál célunk, hogy fájdalommentesen dolgoztassuk meg a célzott izmokat. 

5.         Meddig tart egy ilyen kezelés és mi a menete, hogy néz ki?

Egy kezelés 50 perces a trehabban, ezen belül a Redcordra szánt idő változó a problémától és céltól függően.

Foglalj időpontot Redcord kezelésre, ha szeretnéd megelőzni a sérüléseket, szeretnél jobban teljesíteni, elkerülni a fájdalmakat, vagy egyszerűen csak aktív szeretnél maradni. 

Ajánlott cikkek

Kategóriák

Legújabb bejegyzéseink

Naptár

2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Címkék