– avagy mi fán terem a dietetikai tanácsadás?

A sport és a táplálkozás olyanok, akár a borsó meg a héja – elválaszthatatlan kötelék fűzi őket össze az egészség égisze alatt. Sportolóként (akár élsportról vagy hobbisportról beszélünk) a célok kitűzése és a folyamatos teljesítménynövelés a fejlődés kulcsa. Fizioterápia központunkat éppen ebből a célból hoztuk létre: kezdetben azért, hogy a helyes mozgásminták elsajátításával sérülésmentesen sportolj és fejlődj, illetve gyógytorna segítségével minél előbb felépülj a sérülésből.

A szabad mozgás hozzájárul a testi-lelki egészség megteremtéséhez, a fizikai egészségünk és teljesítményünk azonban nagyban függ attól, hogy milyen üzemanyag hajtja a testünket. Az Instagram receptek és a TikTok trendek világában rendkívül nehéz eligazodni a legegyszerűbb táplálkozási kérdésekben is. Ezért szerintünk a legbiztonságosabb és leginkább kifizetődő megoldás, ha olyan szakemberre bízod magad, aki megfelelő felkészültséggel rendelkezik, kellőképpen megismeri a szervezeted működését és segít a céljaid elérésében.

A dietetika szerteágazó világában is többféle szolgáltatás segít abban, hogy ki tudd alakítani a számodra megfelelő életmódot, mutatjuk a legalapvetőbbeket:

InBody mérés és kiértékelés

Az InBody teszt átfogó képet nyújt a testösszetételedről. Az emberi test összetevői a testvíz, testzsír, a fehérjék és az ásványi anyagok, amelyek eloszlása szorosan összefügg egészségi állapotoddal. A gép meghatározza a tested zsír- és izomtömegét, valamit testtájankénti eloszlását. Képet ad csontozatodról és a hidratáltságról is. Ezek fényében már tökéletesen be lehet állítani a számodra megfelelő étrendet a táplálkozási tanácsadáson. A mérés és kiértékelés nagy segítséget ad abban, hogy mire van szüksége a testednek.

Táplálkozási tanácsadás

Tartós, divatdiétáktól mentes táplálkozási terv kidolgozását jelenti, ami 100%-ban a te életmódodhoz és életviteledhez van alakítva. Az étrendi ajánlás mellé recept ötleteket és pontos étel leírásokat is kaphatsz, hogy egyszerűbb legyen a dolgod egy számodra egészségesebb életmód kialakításában. A megfelelő étrend segíti a célok elérését, felgyorsítja a regenerációt és jobbá teszi a közérzetet.

Sporttáplálkozás

Ahhoz, hogy edzésen a maximumot tudd nyújtani és elérd azt a fizikumot és erőnlétet, ami szükséges a célodhoz, nagyon fontos a táplálkozás. Sportágadhoz és sportprogramodhoz állítjuk be a táplálkozási tervet, ami segít a jobb eredmények gyorsabb elérésében. A jól beállított étrend segít növelni az energiaszintedet és elősegíti a rehabilitációt. 100%-ig rád szabott étkezési tervet fogsz kapni, ami az egészségedet támogatja.

Mostantól a trehab fizioterápia központban is elérhető a dietetikai tanácsadás – így csak helyre kell eljönnöd azért, hogy maximális teljesítményen pörgethesd a mindennapokat. A dietetikai szolgáltatások kapcsán a célok és sportolási szokások függvényében hobbisportolóknak, élsportolóknak és kezdőknek/újrakezdőknek szóló csomagokból választhatsz.

Amennyiben úgy érzed kell egy kis löket az aktív életmódodhoz, vagy még jobban támogatnád egészségedet, keresd bizalommal dietetikusainkat, Lillát és Orsit.