Edd magad maximális teljesítményre

  • Blog

– avagy mi fán terem a dietetikai tanácsadás?

A sport és a táplálkozás olyanok, akár a borsó meg a héja – elválaszthatatlan kötelék fűzi őket össze az egészség égisze alatt. Sportolóként (akár élsportról vagy hobbisportról beszélünk) a célok kitűzése és a folyamatos teljesítménynövelés a fejlődés kulcsa. Fizioterápia központunkat éppen ebből a célból hoztuk létre: kezdetben azért, hogy a helyes mozgásminták elsajátításával sérülésmentesen sportolj és fejlődj, illetve gyógytorna segítségével minél előbb felépülj a sérülésből.

A szabad mozgás hozzájárul a testi-lelki egészség megteremtéséhez, a fizikai egészségünk és teljesítményünk azonban nagyban függ attól, hogy milyen üzemanyag hajtja a testünket. Az Instagram receptek és a TikTok trendek világában rendkívül nehéz eligazodni a legegyszerűbb táplálkozási kérdésekben is. Ezért szerintünk a legbiztonságosabb és leginkább kifizetődő megoldás, ha olyan szakemberre bízod magad, aki megfelelő felkészültséggel rendelkezik, kellőképpen megismeri a szervezeted működését és segít a céljaid elérésében.

A dietetika szerteágazó világában is többféle szolgáltatás segít abban, hogy ki tudd alakítani a számodra megfelelő életmódot, mutatjuk a legalapvetőbbeket:

InBody mérés és kiértékelés

Az InBody teszt átfogó képet nyújt a testösszetételedről. Az emberi test összetevői a testvíz, testzsír, a fehérjék és az ásványi anyagok, amelyek eloszlása szorosan összefügg egészségi állapotoddal. A gép meghatározza a tested zsír- és izomtömegét, valamit testtájankénti eloszlását. Képet ad csontozatodról és a hidratáltságról is. Ezek fényében már tökéletesen be lehet állítani a számodra megfelelő étrendet a táplálkozási tanácsadáson. A mérés és kiértékelés nagy segítséget ad abban, hogy mire van szüksége a testednek.

Táplálkozási tanácsadás

Tartós, divatdiétáktól mentes táplálkozási terv kidolgozását jelenti, ami 100%-ban a te életmódodhoz és életviteledhez van alakítva. Az étrendi ajánlás mellé recept ötleteket és pontos étel leírásokat is kaphatsz, hogy egyszerűbb legyen a dolgod egy számodra egészségesebb életmód kialakításában. A megfelelő étrend segíti a célok elérését, felgyorsítja a regenerációt és jobbá teszi a közérzetet.

Sporttáplálkozás

Ahhoz, hogy edzésen a maximumot tudd nyújtani és elérd azt a fizikumot és erőnlétet, ami szükséges a célodhoz, nagyon fontos a táplálkozás. Sportágadhoz és sportprogramodhoz állítjuk be a táplálkozási tervet, ami segít a jobb eredmények gyorsabb elérésében. A jól beállított étrend segít növelni az energiaszintedet és elősegíti a rehabilitációt. 100%-ig rád szabott étkezési tervet fogsz kapni, ami az egészségedet támogatja.

Mostantól a trehab fizioterápia központban is elérhető a dietetikai tanácsadás – így csak helyre kell eljönnöd azért, hogy maximális teljesítményen pörgethesd a mindennapokat. A dietetikai szolgáltatások kapcsán a célok és sportolási szokások függvényében hobbisportolóknak, élsportolóknak és kezdőknek/újrakezdőknek szóló csomagokból választhatsz.

Amennyiben úgy érzed kell egy kis löket az aktív életmódodhoz, vagy még jobban támogatnád egészségedet, keresd bizalommal dietetikusainkat, Lillát és Orsit.

Ajánlott cikkek

Kategóriák

Legújabb bejegyzéseink

Naptár

2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Címkék